Köpa begagnat i Norrköping

Att köpa en begagnad bil kan kännas svårt, speciellt om du inte har så mycket kunskap om bilar och vad du ska leta eller fråga efter. Men det behöver inte vara så svårt och omständigt. Däremot är det givetvis bra att veta vissa saker för att köpet ska bli så bra som möjligt. På så sätt slipper du bli besviken och får problem med din bil. Nedan kan du läsa om en del av de punkter som du bör ta i beaktande när du ska köpa begagnade bilar i Norrköping.

Vad ska du tänka på när du köper begagnade bilar i Norrköping?

Det finns en hel del saker du bör fundera över, undersöka och fråga när du ska köpa en begagnad bil. Detta gäller oavsett om du har tänkt att köpa den direkt av en privatperson eller via en bilfirma.

Efterforskning

Innan du köper begagnade bilar i Norrköping bör du göra en bakgrundskoll på den bil eller de bilar som du är intresserad av. Genom att använda dig av registreringsnumret på bilen eller bilarna kommer du att få mycket matnyttig information. Du kan till exempel genom detta få reda på vem som äger bilen, hur många och vilka som ägt den tidigare samt kostnader för skatt och försäkring.

Sedan gör du en kontroll hos Transportstyrelsen där du kommer att få ännu mer information. Du kommer att få information om bland annat status, det vill säga om bilen är påställd, tekniska data, besiktningsperiod och mätarställning – ja, helt enkelt det mesta som finns om bilen på papper.

Provkörning

Här gäller det att vara kräsen och att ha förberett en del frågor och funderingar innan. Till exempel bör du ställa dig frågan om du sitter bekvämt, är lastutrymmet det önskade och liknande. Du bör kontrollera däck och bilens utsida efter märken. Sedan är det dags för provkörningen där du bland annat behöver kontrollera reglage, växellåda och koppling.

Du bör också se det senaste besiktningsprotokollet, testa och se att alla nycklar finns med och testa eventuell fjärrstyrning samt kontrollera serviceboken. Om du inte har så bra kunskap om bilar, har du möjlighet att anlita ett bilprovningsföretag som kan ge ett andra utlåtande om den bil du tänkt köpa.