Så äter ni ute som ett stort sällskap på bästa sätt

Att äta ute som ett stort sällskap kan ibland vara svårt. Det kan förvisso vara väldigt trevligt att gå på restaurang tillsammans som ett lite större sällskap. Men det medför även vissa utmaningar för restaurangen. Därför kan det vara värt att försöka följa de tips som vi listar i denna artikel!

5 steg till ett lyckat restaurangbesök som stort sällskap

När ni funderar på att gå ut och äta som ett stort sällskap kan ni med fördel tänka på följande:

 • Välj en restaurang som är van vid att servera större grupper. Vissa restauranger är helt enkelt mer vana av att betjäna ett stort sällskap som ert än vad andra är.
 • Ta en titt på menyn och säkerställ att det finns något för alla att äta. Det är ingen höjdare att som vegetarian eller vegan behöva besöka en utpräglad köttrestaurang eller vice versa. Därför bör ni redan på förhand säkerställa att restaurangen ifråga har något på menyn för alla gäster i sällskapet.
 • Gör bokningen. Nästa steg är att göra en bokning på den restaurang som ni har valt. Även här sållas agnarna från vetet då det är långt ifrån alla restauranger som kan ta emot bokningar från sällskap på fler än 8 personer. Dessutom är det viktigt att ni bokar på förhand och inte bara dyker upp på restaurangen i hopp om att få ett bord.
 • Skicka en länk till menyn till alla gäster. Det kan även vara värt att alla gäster i sällskapet redan på förhand gå igenom menyn. Du kan underlätta denna process genom att skicka alla gäster en länk till menyn eller till restaurangens webbplats. Genom att göra detta påskyndas beställningen enormt mycket!
 • Se till så att alla kommer i tid. Det är också viktigt att alla gäster i sällskapet kommer i tid till restaurangen. Allra helst bör ni dyka upp allesammans på en och samma gång. Genom att göra detta slipper ni hålla bordet i väntan på eftersläntande gäster.

Genom att ha dessa saker i åtanke maximerar ni möjligheten till en trevlig upplevelse för såväl alla i sällskapet som för restaurangpersonalen!

Därför bör du göra research när du ska köpa företag

När du ska köpa företag är det viktigt att du betalar rätt pris för företaget i fråga. Därför är det viktigt att du gör en due diligence (företagsbesiktning) för att analysera bolaget på djupet. Genom att göra detta kan du bekräfta företagets värde och lägga ett erbjudande på bolaget som gynnar dig. Trots att så mycket står på spel är det dock många köpare som går bet här och får ångra detta senare.

Man skulle kunna likna en företagsbesiktning vid att besikta en villa inför ett bostadsköp. Tyvärr är det lätt hänt att du får en obehaglig överraskning om du inte gör en ordentlig inspektion före köpet. Detsamma gäller inom företagsvärlden där många företag får betala dyrt efter att ha gjort dyra uppköp till följd av undermålig due diligence.

Ska du köpa företag bör du först göra en företagsbesiktning

Hur gör man då för att besikta ett bolag när man går i tankar om att köpa företag? Processen kan se lite olika ut men allra enklast är att ta hjälp av en konsult. Det finns nämligen konsulter som hjälper till vid bolagsköp och som noggrant analyserar det företag som är till salu. Genom att köpa denna due diligence som en tjänst får du hjälp med grovgörat utan att behöva utföra det själv.

Men om du ändå väljer att köpa företag efter att ha gjort en egen företagsbesiktning kan du tänka i dessa banor:

 • Gå igenom bokföringen. Det är viktigt att granska bokföringen för att säkerställa att uppköpet blir ett lyckat sådant. En specialiserad revisor bör helst vara den som går igenom böckerna och dubbelkollar att allt ser okej ut.
 • Granska företagets juridiska förehavanden. Det är även viktigt att göra en juridisk due diligence av det företag som ska köpas upp. Här bör du bland annat ta reda på hur anställningsavtalen är utformade, att företaget har de licenser och tillstånd som erfordras samt hur kundavtalen ser ut.
 • Titta på marknaden. Många glömmer ofta bort att ta en titt på marknaden för att se hur företaget är positionerat. Hur stor är deras marknadsandel, vilka trender råder i branschen och hur ser de framtida möjligheterna och riskerna ut?

Först efter en grundlig företagsbesiktning bör du överväga att faktiskt köpa bolaget ifråga.

Kontor med plats för flera i Stockholm

Att ha plats på ett kontorshotell är ett väldigt flexibelt och prisvärt sätt för företag att få tillgång till ergonomiska och funktionella arbetsplatser för sina medarbetare. Genom att hyra platser i ett gemensamt kontor har man tillgång till otroligt många fördelar. Bland dessa är kanske det viktigaste ett naturligt nätverkande och kontakter med andra i olika branscher. Det är vanligt att kontor i Stockholm har bra gemensamma utrymmen att samverka i, samtidigt som det finns platser för fokuserat arbete i lugn och ro. Ytterligare service som en kafeteria och gym finns ibland på kontoren, vilket ger ett stort mervärde för de personer som arbetar där. Ett stort plus för många av dessa gemensamma kontor är också att de ligger på attraktiva adresser, vilket gör vardagen enkel för medarbetarna.

Knyt kontakter för framtiden på kontoret

Det är helt i vardagliga möten som de mest innovativa idéer kan uppstå. När många företag delar på gemensamma lokaler och möts i lunchrum, lobby eller lounge och kanske på en härlig uteplats, så kommer dessa möten på ett organiskt sätt föra personer närmare varandra. När relationer och förtroende byggs mellan bolag kan stor nytta uppstå för samtliga inblandade parter.

Tre sätt att etablera kontakt på kontoret

 • En klassisk AW får väl ses som den mest populära aktiviteten för att umgås med sina kontorsgrannar. Boka några banor i bowlinghallen, spela kubb eller boule, eller varför inte gå på en pub-quiz tillsammans. Det kan dock vara känsligt att välja aktiviteter i pub-miljö eftersom det signalerar att man förväntas dricka alkohol, något som inte är självklart för alla.
 • Testa en sport tillsammans. Viktigt är dock att alla får vara med utifrån sina egna möjligheter! Exempel kan vara att spela badminton eller soft-ball tennis, gå på en danslektion eller att prova på yoga.
 • Gör en tipspromenad med valfritt tema. Nyhetsfrågor, musikfrågor eller något helt annat. Dela in lag med olika företag representerade så att man får diskutera alternativen med varandra. Fördelen med tipsrundor är att man kan välja att vara kvar på eller kring kontoret, eller att ta sig ut till ett trevligt naturområde. En uppskattad avrundning på tipsrundan är att samlas och grilla korv innan de rätta svaren avslöjas.

Danixo svarar på frågor om stambyte i Stockholm

En av de större totalentreprenörerna, i Stockholm, som utför stambyte är Danixo. Företaget har genomfört denna omfattande renovering åt 100-tals fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Stockholm sedan de grundades. På dess hemsida besvaras några av de mest frekventa frågorna inom området.

Vad innebär ett stambyte inom Stockholm?

Med tiden kommer stammar och rör få förslitningsskador och i värsta fall kan dessa skador resultera i vattenskador. Via videoinspektion går det att avgöra dess kvalité och därmed även om byte av stammar behöver ske.
Då stammarna (de största ledningarna) i en fastighet är inbyggda behöver badrum och andra våtrum rivas ut. Därefter kan stammarna bytas ut varpå badrummet återställs.

Hur ofta behöver detta ske?

Hur snabbt stammar och ledningar slits beror på flera faktorer. Bland annat materialval samt hur mycket de utsätts för påfrestningar. Danixo anger att ”ca 30 – 60 år” är en rimlig levnadslängd att räkna med. När stammarna börjar bli 30 år bör definitivt löpande kontroller ske för att upptäcka eventuella småskador vilket kan tyda på att byte behöver ske.

Vilka olika arbetsmetoder finns?

De fyra olika arbetsmetoderna är följande:
Traditionellt
Partiellt
Kassett
Prefab
Vilken arbetsmetod som är bäst avgörs helt och hållet av förutsättningarna i den enskilda fastigheten. Det krävs alltså en grundlig inspektion inför att offert ska skapas just eftersom förutsättningarna kan vara så olika.

Vad innebär gratis rådgivning?

Flera stambyteskonsulter i Stockholm erbjuder sina kunder ”fri rådgivning”. Det kan däremot skilja kraftigt mellan de olika konsulterna vad detta egentligen innebär. Hos Danxio innebär det att personal kommer ut till fastighetsägaren och förklarar hur processen kan förväntas se ut, vad de boende kan förvänta sig, ungefärliga kostnader och annat som är grundläggande för denna renovering.
Gratis rådgivning sker generellt på grundläggande bas och behöver alltså inte omfatta videoinspektion av stammarna.

Hur sker finansiering?

Det vanligaste är att fastighetsägaren kan belåna bostaden mer och använda denna summa för att bekosta den stora renovering som byte av stammar innebär. En stambyteskonsult kan hjälpa till i denna process.

Om Danixo

Danixo grundades 2003 i Stockholm och har alltså mycket lång erfarenhet av stambyte och de kringliggande tjänster som krävs för att detta ska utföras på ett korrekt och säkert sätt. Företaget erbjuder ett ”helhetskoncept” vilket innebär att företagets egen personal tar hand om allt. Detta oavsett om det är att riva badrum, installera belysning eller inspektera stammarna.

Abonnemang med surf

Ett surf abonnemang kan ge många fördelar och passar perfekt för dig som är på språng eller ute på äventyr. Det finns en mängd olika typer av surf abonnemang på marknaden därför gäller det att tänka på vilka behov man har och hur man vill kunna använda sitt abonnemang. Med hjälp av ett simkort kan du koppa upp dig på 4G nätet utan att behöva internetdela från mobilen eller liknande. Så länge du har ett uttag för ett simkort i din enhet kan du alltid använda surfen. Det kan vara perfekt i lägen då man har slut på batteri eller vill kunna koppla upp sig på en större enhet som en surfplatta eller liknande.

Använda sitt abonnemang

Med många olika alternativ på marknaden är det svårt att veta vilket som passar en bäst. Det finns möjligheter från fasta bredband till fibernät och mobilt bredband. Och dessutom en mängd olika operatörer som erbjuder olika slags tjänster. För det mesta verkar de flesta erbjudanden förmånliga och bra, men det finns flera faktorer att se över när man väljer ett abonnemang. Det bästa är att utgå från vad man själv behöver så som:

 • Mängd surf
 • Tillgång till bra och snabb täckning
 • Samtal och Sms
 • Om man är student eller senior kan man hitta bättre erbjudanden

Beroende på vad du vill använda din surf till och hur uppkopplad du vill kunna vara bestämmer det ofta priset på ditt abonnemang. Ju mer data och surf desto högre pris.

Olika mängd surf

Det kan vara svårt att blint gissa hur mycket surf man behöver, de flesta operatörer brukar komma med olika förslag. När man köper ett abonnemang idag kommer det ofta inkluderat med en mindre mängd surf vilket kan räcka till att hålla sig uppdaterad kring de senaste nyheterna eller kolla mailen. Vill man dock att surfen ska räcka till mer än så behövs en större mängd. Många gillar att både kunna streama serier, sport, kolla Youtube och spela mobilspel utan att behöva koppla upp sig på Wifi. Om man gillar att lyssna på musik behövs cirka 1 GB surf för 24 h musiklyssnande. Se till att jämföra olika abonnemang med mobilsurf mot varandra för att se vad som är mest prisvärt för dig. Man kan även hålla utkik efter om operatörer har specialerbjudande eller kampanjer för att få ett mer förmånligt pris.

Vad gör en digital byrå och vilka är fördelarna med att anlita en?

Det har aldrig varit viktigare att ha en bra och användarvänlig hemsida, nästan oavsett vilket område ett företag är verksamt inom. Det är dock inte alla företag som har egen kompetens inom området och då kan tjänster från en digital byrå som webstr.se vara till hjälp.

Dessa arbetar nämligen med just detta – att skapa bra hemsidor efter konstens alla regler. Läs mer om tjänster och vilka fördelar som finns med att anlita en sådan byrå.

Mer om vad en digital byrå gör

En digital byrå kan ha många strängar på sin lyra, vilket innebär att det vanligen finns flera typer av tjänster att tillgå. Bland annat brukar dessa byråer kunna bistå med webbutveckling, digital marknadsföring och design. Att skapa en bra hemsida kräver mer arbete och kunskaper än vad många tror och det finns flera fördelar med att överlåta det jobbet till någon som kan sin sak.

Fördelarna med att anlita en digital byrå

Vilka är då fördelarna med att anlita en digital byrå? Kort och gott finns tre:

 • Rätt kompetens för att utföra arbetet
 • Tidsbesparande för företaget
 • Kan ge företaget fler kunder och ökad försäljning

Endast tre fördelar kan verka lite men dessa går att bryta ner till mindre delar. Det faktum att en digital byrå har rätt kompetens för att utföra det aktuella arbetet gör att just det arbetet blir gjort på ett rätt och riktigt sätt.

Och blir det inte det så kommer det heller inte att göra någon nytta. Det är alltså av stor vikt att ha rätt kompetens på rätt plats, och finns inte den typen av kompetens inom företaget blir det väldigt svårt.

Den andra fördelen, med att företaget sparar tid, för även det flera bra saker med sig. Inte minst att tiden kan läggas på företagets ”riktiga” jobb – vad än det nu är. I stället för att lägga tid på ett jobb som en digital byrå har kompetens för att utföra, och som kanske ändå inte blir rätt hur mycket tid som än spenderas.

Den sista, men definitivt inte minsta, fördelen är att det troligen kommer att löna sig i längden. Genom till exempel digital marknadsföring kan hemsidan få fler och dessutom relevanta besökare – vilken i sin tur kan öka försäljningen och ge ökande intäkter.

Utgå från färdiga ritningar och bygg fritidshus enkelt

Att bygga ett fritidshus är något som många drömmer om att kunna göra, för att ha ett givet ställe att åka till på semestern, och för att komma närmare naturen. Ett enkelt sätt att gå till väga i byggandet är att utgå från färdiga ritningar, vilket får processen att gå mycket fortare. För att få börja bygga krävs i regel en anmälan eller ett bygglov, men vad många glömmer bort är att denna formalitet kan genomföras först när man har konkretiserat vad för hus det är som ska byggas. Med en färdig bygghandling går denna processen betydligt fortare. När bygglov sedan är utfärdat är det bara att skrida till verket. Byggnationen kan ske genom entreprenörer, men den som vill kan också bygga och inreda huset själv.

Tre favoritställen för att bygga stuga

Det många svenskar har gemensamt är att man vill bort från staden och tätorten på semestern, och därför lockas man av att ha ett fritidshus nära naturen. Tre populära naturtyper är dessa:

 • Vid en sjö eller vid havet, för att kunna njuta av strandliv, åka ut med båten, eller fiska. Detta är en stor favorit för många, oavsett ålder. Att bo intill vatten ger en känsla av frihet och lugn, samtidigt som vattnet inbjuder till många aktiviteter.
 • Nära fjället för att lätt komma ut i skidspåret eller i backen. Detta är en storfavorit för både barnfamiljen, tonåringarna och livsnjutande vuxna i alla åldrar. Fjället inbjuder också till vandringsturer under sommarhalvåret och är perfekt för den som vill ha en aktiv vistelse i stugan.
 • Intill en skog som bjuder stillhet och tystnad. Om man gillar svampplockning, promenader, stigcykling eller fågelskådning är detta den perfekta platsen för en mysig stuga. Skogen bjuder på nya upplevelser året runt, och är ett skönt avbrott från vardagslivet.

Fritidshus för barnfamiljer

Samlas i en vacker, nybyggd stuga och njut av semesterns härliga dagar tillsammans. Med ett fritidshus som är utformat efter familjens behov och intressen är det enkelt att trivas under loven, och att få uppleva friden i stuglivet. När man planerar för att bygga en stuga är det mycket som ska tänkas över, men viktigast av allt är att hitta en plats där hela familjen kan trivas. Ett fritidshus gör det lättare för alla att ta sig till aktiviteterna, och bidrar till många glada minnen med föräldrar och syskon.

Ta bort dålig lukt på naturlig väl med hjälp av ozon

Odörer kan vara väldigt irriterande och frustrerande. De är också ett problem som många bostadsägare kämpar med. Det är nämligen lätt hänt att den dåliga lukten infinner sig i till exempel källare, i förråd och i sommarstugor. Även båtar och bilar samt andra fordon utsätts ofta för odörer. Men det behöver inte vara svårt att ta bort dålig lukt och du kan göra detta på naturlig väg.

Naturen har nämligen uppfunnit ett väldigt smart sätt att avlägsna odörer från luften. Detsamma gäller även för de organiska partiklar som hänger sig kvar och orsakar den dåliga lukten. Vi syftar då på ozon.

Föreställ dig själv till exempel en varm sensommardag i augusti. Luften är då fylld med en rad olika dofter och vissa av dessa är inte lika trevliga som andra. Plötsligt blir himlen alldeles mörk och ett välkommet åskoväder drar in över området och rensar luften. Direkt efter ovädret märker du hur luften plötsligt känns väldigt ren och fräsch. Detta beror på att ozonet har aktiverats av blixtens elektriska urladdning och tagit bort de odörer som fanns.

Samma verkan kan du åstadkomma på egen hand i ditt hem. Det är faktiskt inte heller särskilt svårt eller dyrt.

Så kan du ta bort dålig lukt med ozon

Vill du kunna ta bort lukt genom att använda ozon? Då bör du införskaffa en ozongenerator. En sådan apparat är nämligen det mest effektiva och kostnadseffektiva sättet att avlägsna odörer. Även de organiska partiklar som orsakar lukten avlägsnas i samma veva. Det känns helt enkelt väldigt fräscht att rensa luften på detta sätt!

Dessa är några exempel på de odörer som du kan avlägsna med hjälp av ozon:

 • Svettlukt och andra kroppsodörer
 • Lukten av omklädningsrum eller svettiga kläder
 • Matos och andra odörer som är orsakad av mat eller matlagning
 • Lukten av husdjur
 • Kisslukt orsakad av djur
 • Lukten av mögel
 • Kisslukten på offentliga toaletter
 • Soplukten i soprum
 • Röklukten i rökrum och andra ytor där rökare samlas för att röka

Dessa är som sagt bara några exempel på odörer som kan avlägsnas med ozon. Så läs mer om ozongeneratorer om du är intresserad av att ta bort dålig lukt av något slag!

Bli konsultsjuksköterska och stärk upp vården

En konsultsjuksköterska är ett annat begrepp för en hyrsjuksköterska eller stafettsjuksköterska. Kärt barn har som bekant många namn och det spelar ju faktiskt mindre roll vad man egentligen kallar denna yrkesgrupp. Oavsett beteckning rör det sig nämligen av sjuksköterskor som via bemanningsföretag tar på sig uppdrag inom vården. Det viktiga är istället varför du bör göra detta och vilka fördelar det har för dig.

Som du säkert känner till är det vanligt med konsulter inom många olika branscher. Konsultuppdrag kan bland annat bestå i att konsulter tas in för att hjälpa till med ett specifikt problem. Men det är också vanligt att man tar hjälp av sådana för att stärka upp bemanningen i samband med sjukfrånvaro eller arbetstoppar. Denna inhyrda kompetens är inte bara vanligt förekommande på svenska arbetsplatser utan även ett välkommet inslag på dessa.

Men varför är då konsultfrågan en sådan het potatis inom just vården? Säg det, den potatisen låter vi ligga och svalka för tillfället. Vad vi istället gör nedan är att berätta varför just du ska bli konsultsjuksköterska och bidra till att stärka upp bemanningen inom vården!

Fördelaktigt att bli konsultsjuksköterska av dessa skäl

Som konsultsjuksköterska har du till uppgift att fylla upp en plats genom ett tidsbegränsat vikariat. Det kan till exempel vara så att du ska stärka upp bemanningen hos en vårdgivare på grund av sjukfrånvaro eller annan oplanerad frånvaro. Men det kan även röra sig om att uppdragsgivaren vill kunna plana ut en arbetstopp eller att de har svårt att själva rekrytera den personal som behövs.

Orsaken till behovet spelar dock mindre roll – vad som är viktigt är att du kan komma in och bidra med din kompetens. Ett konsultuppdrag av detta slag har många fördelar och kan dessutom ofta leda till att du erbjuds en fast anställning. Uppdragsgivaren får nämligen möjlighet att “känna och klämma” lite på dig inför en eventuell rekrytering av fast personal.

Som konsultsjuksköterska kan du dessutom se fram emot:

 • Möjligheten att jobba heltid eller deltid
 • Få en personlig kontakt hos bemanningsföretaget
 • Kunna välja mellan en anställning eller att fakturera via ditt företag
 • Möjlighet till fortbildning
 • Marknadsmässig lön och bra villkor

Hur ser nutidens bästa mobil abonnemang ut?

Mobilanvändandet har onekligen förändrats mycket bara under dom senaste 10 åren – och med det har även abonnemangen förändrats. Allt som har med mobiltelefoner att göra känns nästan som dåtid och nutid, vilket leder fram till frågan – hur ser nutidens bästa mobil abonnemang ut?

Nutidens bästa mobil abonnemang – det här vill folk ha

Dåtidens mobilanvändande gick mestadels ut på att ringa och ta emot samtal, något som är långt ifrån nutidens. Idag gör man allt på sin mobil – från att ringa och smsa till att betala räkningar och underhålla sig med olika typer av appar. Dåtidens bästa mobil abonnemang krävde inte särskilt mycket av användarna men i takt med att mobilanvändandet ökade och internet och andra funktioner blev tillgängliga i telefonerna ökade också kraven och möjligheterna.

Nutidens abonnemang bjuder ofta på både fria samtal och sms, ibland obegränsat med surf och mycket annat – dessutom till relativt pressade priser eftersom konkurrensen mellan operatörerna är tuff. För den sakens skull finns dock mycket som skiljer nutidens bästa mobil abonnemang åt – alltifrån bindningstider till priser, och det kan vara bra att se över sitt abonnemang då och då, precis som man bör göra med försäkringar och annat.

Tips inför byte av abonnemang

Nutidens bästa mobil abonnemang är alltså inte likt dåtidens på något vis. Nu finns fler operatörer och mer att välja på och det är svårt att utnämna bara ett av dom som bäst, eftersom likheterna är så många. Det är till stor del en smaksak beroende på vilka behov man har men för att hitta det som är bäst för en själv finns flera bra tips. Ett bra tips är att jämföra dom punkter man själv tycker är viktigast. Det många väljer att kolla närmare på är främst följande:

 • Pris
 • Surfmängd
 • Eventuell bindningstid

Många letar efter ett abonnemang som har mycket att erbjuda men till ett lågt pris. Det är till exempel för många en självklarhet att kunna surfa obehindrat utan att surfen plötsligt tar slut likaväl som att andra vill kunna ringa och skicka sms kostnadsfritt.

För att slippa göra alla dessa jämförelser själv, oavsett vad man tycker är viktigt och inte, så finns många bra tester av just mobilabonnemang att ta del av på nätet. Den som planerar att byta eller skaffa ett helt nytt abonnemang kan alltså ha nytta av att spana in ett sådant först, för att enkelt kunna hitta det bästa.