När du väljer papperskorgar som ska vara utomhus

Det är stor skillnad på om papperskorgar ska användas inomhus eller om de ska vara för utomhusbruk. Ska du ha papperskorgen på din egen gård kanske inte kraven är så höga men handlar det om offentliga miljöer, på företagsområden eller i parker bör man absolut tänka till och köpa de modeller som ”håller i längden”

Det viktigaste i detta läge är att man köper rejäla och hållbara papperskorgar. Det finns modeller av exempelvis plast och plåt. Men av dessa material rekommenderas plåt. Detta inte minst om de ska användas för utomhusbruk i offentlig miljö. Tyvärr sker skadegörelse allt för ofta och att då välja en modell av plast ger inte alltid långsiktig hållbarhet. Papperskorg parken som även kallas papperskorg tilt och är i vår mening en uppdaterad och förbättrad version av papperskorg rosen.

Tydlighet och funktion i fokus

Utöver att papperskorgar för utomhusbruk behöver vara betydligt hållbarare bör man se över dess funktion. För även på denna punkt finns tydliga skillnader. Genom att en bygel håller fast soppåsen kommer den stadigt hållas på plats. Dessutom blir det även lättare att tömma den när så behövs. Man bör även ha ett rejält lock som har kanter som går ner över påsen. Därmed riskerar man inte att vinden tar tag i locket och drar upp det.

När papperskorgar monteras utomhus finns även fördelar i att montera fast dem i en stolpe eller på en vägg. Av den anledning följer ofta denna fästanordning med när just produkter för utomhusbruk köps. Något som inte följer med i samma utsträckning för inomhusprodukter.
Ännu en sak som skapar tydlighet är märkning. Det bör vara en klassisk märkning på framsidan av papperskorgen. Det ska helt enkelt inte vara möjligt att missförstå vad den används till.

Välj tillbehör

Om papperskorgen inte kan sättas på en vägg eller plank kan den behöva monteras på en tillhörande stolpe. Man köper då monteringsrör och ett fundament som den monteras på. På detta sätt kan den ställas var som helst och även förflyttas. En enkel lösning vid enstaka evenemang eller då man bara kommer använda papperskorgarna under en viss tid. Det är även möjligt att beställa papperskorgar för utomhusbruk med eget tryck. Det gör dem mer ”personliga” och kopplas därmed till det företag som finns i närheten. Det kan exempelvis vara en restaurang som sätter upp papperskorgar omkring uteplatsen för att minimera nedskräpning.