Skicka blombud i Göteborg – Fyra tips

Blombud är ett enkelt, snabbt och uppskattat sätt att ge en present till en vän på distans. Det finns flera aktörer som erbjuder blombud i Göteborg och dessa har olika utbud, priser och tjänster. Här ges några tips på vägen inför att buketten skickas med bud.

 • Jämför utbud
  De två stora giganterna inom blombud i Göteborg är Interflora och Euroflorist. Bägge erbjuder ett stort utbud av buketter, chokladaskar och andra tillbehör. Priserna är även relativt lika. Men är det något speciellt som söks kan det vara smart att besöka bägge företagens hemsidor för att se på utbud och priser.
 • Kontrollera att mottagaren är hemma
  Se till att vännen inte är på semester, eller bortrest av annan orsak, när budet förväntas komma. De kan visserligen ringa och kontrollera att mottagaren är hemma men det hjälper föga om personen befinner sig flera mil bort.
 • Se på tilläggstjänster
  Chokladkaka, Trisslott eller ett kort? Det krävs ofta bara en mindre summa för att höja upplevelsen en nivå.
 • Planera i tid
  Enligt en stor jämförelsesida på nätet behöver blombud i Göteborg beställas före 12.00 eller 13.00 för att leverans ska kunna ske samma dag. Men det kan variera mellan olika städer och företag. Det är alltid bättre att vara ute i god tid!

Skicka blombud i Göteborg via…

Det finns ett flertal aktörer att välja mellan för den som vill skicka ett blombud i Göteborg. Det absolut vanligaste är att en stor floristkedja anlitas – men det finns även alternativ.

 • Interflora – Kanske den mest kända floristkedjan i Sverige. Är även känd för att erbjuda blombud över stora delar av Sverige. Detta med allt från färdiga buketter till ”ros via sms”.
 • Euroflorist – En stor aktör som finns i flera europeiska länder. Utbud av produkter och tjänster har stora likheter med Interflora.
 • Foodora – Foodora, och liknande tjänster, har mer än bara restaurangmat i sitt utbud. De har även samarbeten med små livsmedelsbutiker, florister och kiosker. Det är därmed möjligt att beställa ett blombud och sedan få buketten utkörd av ett Foodoraombud.

Eller digitalt…

Vill du att presenten ska levereras direkt? Då kan digitalt blombud vara ett alternativ. En del aktörer erbjuder nämligen digitala presentkort som levereras via sms eller mail. Mottagaren får exempelvis en ros att hämta ut i närmaste Interflorabutik. Det är kanske inte lika uppskattat som att få ett bud till dörren men ändå en trevlig gåva som är både snabb och enkel att skicka. Via hemsidan kan en beställning läggas varpå presentkortet skickas inom en minut.