Undvik detta vid catering i Stockholm

Att boka en firma som tar hand om din catering i Stockholm är en smal sak, eller hur? Tyvärr är det inte alltid lika enkelt som man skulle kunna föreställa sig. Även om själva konceptet i sig inte är särskilt komplext, kan processen kring förfarandet ibland visa sig vara omständig. Om du aldrig tidigare har varit i kontakt med en cateringleverantör, vet du förmodligen inte riktigt vad du har att vänta dig. Genom att undvika att falla i nedanstående fallgropar kan du dock undvika några av de vanligaste misstagen.

Att inte tajma leveransen på rätt sätt

Ett vanligt problem när man beställer catering i Stockholm är att man som kund inte inser vikten av tajmingen. Om maten levereras alltför tidigt är risken stor att maten inte är varm eller fräsch när den väl ska avnjutas. Skulle maten istället levereras för sent blir du tvungen att hantera hungriga och lättretliga gäster. Ingen gillar att gå hungrig längre stunder och det är inte heller roligt att bli utpekad som syndabock när det visar sig att maten dröjer.

Det allra bästa är att låta maten levereras cirka 30 minuter före måltiden. Om ditt evenemang har väldigt många gäster, kanske uppemot 500 sådana, kan det istället vara bra att låta cateringfirman leverera maten omkring 45 minuter till en timme innan det är dags att äta.

Att inte tillgodose alla gästers behov

Ett annat vanligt misstag vid catering i Stockholm är att man inte tar hänsyn till att vissa gäster har matallergier eller går på dieter där vissa livsmedel är uteslutna. Det kan till exempel vara en god idé att förse gästerna med ett vegetariskt alternativ (och kanske även ett glutenfritt sådant). I annat fall kan det lätt bli dålig stämning när gästerna inser att de inte kommer kunna äta den mat som serveras.

Att missräkna behovet av mat

Det tredje misstaget som vi kommer att gå in på här är att en missräkning av kvantiteten sker. Mat är nämligen något som kan vara svårt att uppskatta, och detta gäller inte minst när du ska servera ett större antal gäster. Du bör förvisso inte överdriva mängden alltför mycket, men lägg gärna på några extra portioner utöver den beräknade kvantiteten. På så vis slipper dina gäster gå hungriga.