Bli konsultsjuksköterska och stärk upp vården

En konsultsjuksköterska är ett annat begrepp för en hyrsjuksköterska eller stafettsjuksköterska. Kärt barn har som bekant många namn och det spelar ju faktiskt mindre roll vad man egentligen kallar denna yrkesgrupp. Oavsett beteckning rör det sig nämligen av sjuksköterskor som via bemanningsföretag tar på sig uppdrag inom vården. Det viktiga är istället varför du bör göra detta och vilka fördelar det har för dig.

Som du säkert känner till är det vanligt med konsulter inom många olika branscher. Konsultuppdrag kan bland annat bestå i att konsulter tas in för att hjälpa till med ett specifikt problem. Men det är också vanligt att man tar hjälp av sådana för att stärka upp bemanningen i samband med sjukfrånvaro eller arbetstoppar. Denna inhyrda kompetens är inte bara vanligt förekommande på svenska arbetsplatser utan även ett välkommet inslag på dessa.

Men varför är då konsultfrågan en sådan het potatis inom just vården? Säg det, den potatisen låter vi ligga och svalka för tillfället. Vad vi istället gör nedan är att berätta varför just du ska bli konsultsjuksköterska och bidra till att stärka upp bemanningen inom vården!

Fördelaktigt att bli konsultsjuksköterska av dessa skäl

Som konsultsjuksköterska har du till uppgift att fylla upp en plats genom ett tidsbegränsat vikariat. Det kan till exempel vara så att du ska stärka upp bemanningen hos en vårdgivare på grund av sjukfrånvaro eller annan oplanerad frånvaro. Men det kan även röra sig om att uppdragsgivaren vill kunna plana ut en arbetstopp eller att de har svårt att själva rekrytera den personal som behövs.

Orsaken till behovet spelar dock mindre roll – vad som är viktigt är att du kan komma in och bidra med din kompetens. Ett konsultuppdrag av detta slag har många fördelar och kan dessutom ofta leda till att du erbjuds en fast anställning. Uppdragsgivaren får nämligen möjlighet att “känna och klämma” lite på dig inför en eventuell rekrytering av fast personal.

Som konsultsjuksköterska kan du dessutom se fram emot:

  • Möjligheten att jobba heltid eller deltid
  • Få en personlig kontakt hos bemanningsföretaget
  • Kunna välja mellan en anställning eller att fakturera via ditt företag
  • Möjlighet till fortbildning
  • Marknadsmässig lön och bra villkor